Klasse concept

Een 100% waterpas vloer bestaat niet, er zijn altijd toleranties. In Nederland wordt de vlakheid norm technisch vastgesteld in de NEN 2747, waar 6 verschillende klassen van vlakheid worden gedefinieerd. De meeste vloeren in Nederland zullen aan klasse 4 en 5 voldoen en functioneren prima, en is een standaard vlakheid.

In bijzondere gevallen wordt een supervlakke vloer gevraagd. Dit zijn vloeren die moeten voldoen aan klasse 1, of aan buitenlandse normen zoals de DIN 15185. Dit soort vlakheden worden met name bedoeld voor smalle gangen hoogstapelmagazijnen, dus waar een reachtruck meer dan 6 meter omhoog gaat en de ruimte tussen heftruck en stelling zeer klein is. In sommige gevallen wordt deze vlakheid ook gevraagd voor machinefabrieken zodat er op de vloer geassembleerd kan worden met hoge toleranties. Dit zijn allemaal goede redenen voor een verhoogde vlakheid.

The Grinding Company B.V. is in staat, geheel zelfvoorzienend een NEN 2747 klasse 1 vloer te vervaardigen. Voor iedere toepassing hebben wij de juiste egalisatie mortel (kunststof, tapijt, hout, marmer, tegels etc.). Door het vloerveld in vakken te verdelen en in te meten middels laser apparatuur krijgen wij een exact beeld van de ondervloer. Vervolgens worden te hoge vloerdelen naar beneden gefreesd en hoogteschroeven gesteld op de juiste hoogte. Vervolgens verpompen wij de juiste mortel, waarna u een perfecte ondervloer heeft die kan worden gebruikt als eindvloer of worden overlaagd met de gewenste afwerking.

BACK
/* ]]> */